miercuri, 21 decembrie 2011

FOOD NOT BOMBS @ Cluj Napoca


Va invitam, miercuri de la ora 13 la o masa calda si sa bem un ceai in Piata Mihai Viteazul, Cluj Napoca.

- 950 de milioane de oameni nu au acces la destula hrana – mai mult decat populatia Europei si a Statelor Unite la un loc (conform FAO 2010)

- 25.000 de oameni (adulti si copii) mor in fiecare zi datorita foametei
- La fiecare 6 secunde un copil moare de foame
- S-a estimat ca 684.000 de copii ar putea fi salvati in fiecare an prin facilitarea accesului la vitamina A si zinc
- Conform unui raport al Uniunii Europene din 2010 toti cei 950 de milioane de oameni flamanzi are putea fi hraniti de hrana produsa in exces
- Principalul motiv pentru care oamenii nu au acces la suficenta hrana este saracia. In fiecare an la nivel global se cheltuie 1.600 de miliarde de dolari pe dezvoltarea armamentelor si intretinerea armatelor si a conflictelor armate

“Accesul la hrana si alte resurse nu tine atat de mult de disponibilitate, cat de abilitatea de a plati. Pe scurt, cei cu multi bani controleaza majoritatea resurselor, pe cand cei cu putini sau fara bani rabda de foame. Acest fapt duce la situatia in care o portiune a omenirii are mult prea mult pe cand o alta portiune are prea putin sau nimic. Global, cei mai bogati 20% controleaza in jur de 85% din resurse,pe cand cei mai saraci 20% controleaza doar 1.5% . ” - Ross Copeland, “The Politics of Hunger”
“Hrana Nu Bombe” este o actiune ce incurajeaza cooperarea, demnitatea, pacea si respectul. Este o miscare ce se opune violentei de orice fel, fie ca e vorba de razboi, saracie,rasism sau de violenta impotriva animalelor si a Pamantului.


Cine vrea sa ajute sau sa se implice, poate sa ne contacteze la adresa:
thrashsilvania@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu